Грижа за цветя: Различни въпроси

03/11/2022

В предишните няколко статии покрихме различни теми, които предизвикват множество въпроси от страна на клиентите:

В този материал ще покрием въпроси от общ характер, които са възниквали по време на разговори с клиенти.

В случай на поглъщане, какви са вредите от храната за цветя Chrysal?

Поглъщането на храна за цветя Chrysal не причинява никакви здравословни проблеми, но ние не препоръчваме консумацията и. Храна за цветя Chrysal е богата на хранителни вещества, предимно захари, но не замества захарта или друг вид подсладители. По закон храните за цветя не се определят, като храни и не са предназначени за консумация от хора.

Медицински препоръки

Ако се опасявате, че сте погълнали храна за цветя Chrysal, консултирайте се с Вашия личен лекар. Всички данни за продуктите на Chrysal, свързани със здравословни проблеми, са въведени в базата данни за контрол на отровите. Лекарите и медицинските специалисти имат достъп до тази бази данни, която съдържа информация за широка гама продукти.

Може ли храната за цветя да предизвика кожно раздразнение?

Почти всеки продукт може да предизвика раздразнение на кожата. Макар продуктите на Chrysal да не са класифицирани като дразнители, възможно е да се появи кожно раздразнение, в случай на многократно излагане на високо концентрирани разтвори. Една от най-очевидните препоръки за предотвратяване на кожно раздразнение е носенето на предпазни ръкавици, особено ако имате чувствителна кожа. Това ще запази ръцете сухи, което е важно, защото мокрите и/или ранени ръце са по-податливи на кожни раздразнения.

Медицински препоръки

Ако се опасявате, че употребата на продукти на Chrysal може да предизвика раздразнение на кожата, консултирайте се с вашия лекар. Всички данни за продуктите на Chrysal, свързани със здравословни проблеми, са въведени в базата данни за контрол на отровите. Лекари и други медицински специалисти имат достъп до тази бази данни, която съдържа информация за широка гама продукти.

Вредна ли е за околната среда храната за цветя?

Във все повече страни храната за отрязани цветя подлежи на законова регулация, която също така засяга и етикетирането. Определени съставки, предпазните мерки и символите за опасност трябва да бъдат отпечатани върху етикета, ако превишават законово определените количества. За храните за цветя Chrysal се прилага единствено предпазната мярка „Да се съхранява на място, недостъпно за деца“. Този вид етикетиране се прилага за всички нетоксични нехранителни продукти. Това означава, че е позволено изливането им в канализацията. Отводнителната система обикновено е свързана с пречиствателни станции за вода, които биха го пречистили.

Общи препоръки

Никога не изхвърляйте остатъчна вода от какъвто и да е вид в повърхностни води, тъй като ще се наруши естественият им баланс.

Как се премахват петната от цветен прашец от дрехите?

Лилиумите са много красиви, но имат един недостатък – цветният прашец, който оцветява дрехите. Ако желаете  да  предотвратите  опасността от оцветяване, просто премахнете прашниковите торбички (върховете на тичинките), когато пъпките започнат да се отварят. Ако все пак попадне цветен прашец по дрехите ви, ето някои полезни съвети как да го премахнете.

  • Не търкайте с ръка! Човешката кожа съдържа масла, които ще улеснят прикрепването на прашеца към влакната.
  • Оставете прашеца да изсъхне и го отстранете с мека четка.
  • Поставете парче тиксо върху петното. Прашецът ще полепне по него и ще може да бъде отстранен лесно
  • Използвайте прахосмукачка, за да премахнете прашеца от дрехите
  • В случай на упорити петна, окачете дрехите на слънце. Прашецът ще изсъхне и след това ще може лесно да бъде отстранен с четка.

Вредно ли е наличието на цветя в болничните отделения?

Букетът цветя е красив жест, който разведрява пациентите в болничните отделения. Освен това значително подобрява атмосферата в болничната стая. Проучванията сочат, че пациентите се чувстват по-добре психически, когато има цветя около тях, а това от своя страна им помага да се възстановят по-бързо физически. Подаряването на красив букет на приятел или роднина, докато е в болница ще повдигне духа му, но има нещо много важно, което трябва да се вземе предвид – замърсените вази съдържат патогени, които засягат отворени рани по човешката кожа.

Следователно е възможно да се получи бактериална инфекция. Ето защо е много важно да почиствате старателно вазите преди и след употреба. Поддържайте водата във вазата чиста (без бактерии) и винаги изхвърляйте старата вода. Болничният персонал е длъжен да спазва безупречна хигиена. Носенето на ръкавици е препоръчително, когато почиствате вазите.

С храната за цветя на Chrysal можете значително да намалите риска от инфекция. Хранителните вещества и рН регулато- рите, съдържащи се в нея ефективно възстановяват баланса на цветето и възвръщат устойчивостта на клетките и стъблото, като по този начин гарантират по-дълъг живот във ваза. Ускореното стареене, причинено от отрязването, се забавя. Следователно замърсяването на водата е предотвратено, а бактериалният растеж – ограничен.

Проведено е независимо проучване от Холандския изследователски институт TNO, за да се потвърдят тези твърдения. Резултатите от него заключват, че цветя във вода с храна за цветя Chrysal са подходящи за болнични отделения, докато цветя само в чешмяна вода не са. Освен това разтворът с храна за цветя Chrysal улеснява болничния персонал, тъй като вазите трябва само да се допълват, без да е необходима смяна на водата.