Лунно Цвете

23/09/2022

„Цвете от луната ти ако желаеш
ще откъсна аз за теб.“

Откъс от песен на БТР „Цвете от луната“

 

Така нареченото лунно цвете не е мит или легенда, то не съществува само в песните на БТР.  Ние го познаваме, като фунийка и доста често го пренебрегваме в нашата градина, а то носи в себе си толкова силна енергия и символика.

Moonflower

Moonflower е нежна многогодишна лоза, която може да добави невероятна красота и мощен аромат към нощната градина. Името му лунно цвете произлиза от цъфтежа му през нощта и кръглата форма, като пълна луна. Именно заради тази му способност да расте през нощта то се превръща в символ на растежа в мрачни времена.

Подобно на други нощни цветя, то използва създанията на нощта, като молци и прилепи, за да подпомогнат при опрашването. Това е толкова прекрасен символ за потенциала за растеж на нашата душа и личност, когато сме изправени пред предизвикателни и трудни периоди в живота си.

Силно впечатляващо, леко хладен цвят, стилна и елегантна. Това е описанието на лунната роза (Blue Moon Rose).

Moonstone

Понякога е необходим бижутерски специалист, за да се проучи напълно стойността на един скъпоценен камък. Но това бижу от цветето на хибридния чай е толкова голямо, че няма да имате нужда от помощ, за да видите безупречната красота на неговата класическа форма и перлени цветове. Розата „Moonstone“ е завладяваща, романтична и закачлива, многобройните и цветчета изглеждат, като изваяни от фин порцелан.

Идеално попълнение е при сватбените букети, така той изглежда пълен, нежен и изящен.

 

Силата на Moonflower

Мистика, енергия, копнеж и лек студен полъх, това впечатлява много творци и те се вдъхновяват от идеята за лунното цвете. Желанието и стремежа да разцъфтиш в нощта определено възбуждат силни емоции. Как по-добре да изражиш това освен, чрез музика. Не малко песни носят името „Moon flower” и определено един албум вълнува много почитатели на добрата музика. Карлос Сантана и албума му „MoonFlower”.

 

„Щастлив съм, ти ми обеща
наша да е пак нощта.“

Откъс от песен на БТР „Цвете от луната“