Цветно лято: Цветни тенденции за на 2022 г.

15/08/2022

Забелязахте ли модата тази година? Изглежда всички сме зажаднели за малко цвят!

Глобалната пандемия, дългите часове прекарани на закрито и две години социално дистанциране оказаха голямо влияние върху настроението ни. Уморени сме от сивотата и рутината.

Откога не сме си купували специално облекло за повод. Загубихме и празничните дни и всички цветове свързани с тях. През 2022 г., когато приветстваме по-слънчевите дни обратно в живота си, ние сме готови отново да отворим сърцето си за цветната палитра на 2022.

Първо, институтът за цветовете Pantone създаде “Very Peri”, уникална и пленителна комбинация от хладен блус и топли червени нюанси, за да вдъхнови изобретателност, въображение и креативност. Красивият нюанс ни помага да прегърнем променения пейзаж от възможности, подтиква ни да бъдем дръзки и да прегърнем промяната.

Светът на модата също прави грандиозна стъпка, като колекциите пролет/лято 2022 г. експлодират с живи нюанси – ярко розово фуксия, кралско синьо, което преминава в зеленика, кели зелено и слънчево-изгоряло жълто. Сега това е ярка палитра!

 

 

Друга област завладяна от нови цветове е също интериорният дизайн. Индустрията не остава на заден план и и започва прилагането на по-ярки цветове в пространството. Особено вилно повлия са пространствата за работа тип коуъркинг, където да бъдеш дързък е на почит и дори привлича последователи.

 

 

 

Не след дълго аранжорите на цветя се включиха в глобалното движение към играта на цветове, пълна с живи възможности. Чувството за оптимизъм присъства особено в цветовете и текстурите на флоралния дизайн това лято.

Така че не е изненадващо, че виждаме по-ярки и по-смели избори на цветя, когато става въпрос за аранжировки, инсталации и декор. Но дори изборът на индивидуални букети отразява цветовите тенденции на това лято. Нека разгледаме по-отблизо тенденциите, които различаваме.

 

Тенденция 1: Летен Цитрус

След като се чувстваше предимно уморен, светът имаше нужда от прилив на енергия! И какъв по-добър цвят от оранжевия, който да ни помогне да презаредим умствените си батерии? Или нека кажем, малко витамин Ц за за нашата цветна енергия.

Виждаме безкраен набор от цитрусови тонове във флоралните тенденции това лято, от богати портокали, наситени корали, пикантно жълто, остър лайм и пищно злато. Балансирани от неутрални тонове, тези ярки и енергични нюанси имат магнетичен ефект върху настроенията и духа ни.

Искате наистина да направите нечий ден по-ярък?

Изненадайте ги с букет в палитра от цитрусови цветове!

 

Тенденция 2: Контраст

Оранжево и синьо, розово и зелено, червено и лилаво – това са само малка част от контрастиращите комбинации, които предизвикват фурор това лято. Виждаме тези „сблъсъчни “нюанси, направени изкусно навсякъде, от летни събития и сватби до букети.

Цветарите премахват ограниченията, като майсторски наслояват ярки нюанси и текстури, за да създадат любопитство и желание за очите.

Така че следващия път, когато не можете да избирате между два противоположни цвята на цветното колело, не се задоволявайте с единия или другия. Измислете начин да ги накарате да работят заедно!

 

Тенденция 3: Епични пейзажи

Има ли такова нещо като твърде много цвят? Не и това лято, няма!

Тенденцията към минималистичен дизайн прави завой и се насочва към интелигентното и креативно използване на цвят за подобряване на прости дизайнерски елементи. По-малкото е повече с цвят!

Гипсофила е перфектен флорален избор за тази въображаема тенденция. Лесна за използване, добавя много текстура и обем към всяка инсталация или аранжировка и предлага богат избор от цветови опции и комбинации.

За безупречни преходи и балансиран външен вид използвайте неутрални, като мека слонова кост, орехови нюанси и маслени кремове, като по-достъпна алтернатива на истинските бели.

 

Тенденция 4: Цветен ентусиазъм

Смесвайки спокойствието на синьото с вълнението на червеното, вдъхновени от „Very Peri“, лавандуловите, лилавите и виолетовите нюанси експлодираха в популярност.

Това уникално влияние на хладни и топли нюанси се пренася прекрасно в флорални творения, затова решихме да го опишем като „Цветен ентусиазъм “.

Получените дизайни са истинско пътешествие за сетивата – създават много емоция заради, рязката промяна.

 

Тенденция 5: Последвай дъгата

Защо да изберете само един цвят, когато можете да ги имате всички!

Цветята на дъгата са експлозивна тенденция това лято, смесвайки най-ярките тенденции и издигайки дизайна с цвят до нови висоти.

И ако това вече не е било едно от най-жизнените лета, тенденцията „Дъга“премахва всички оставащи граници около цвят, флорални видове и текстури и дава на аранжорите пълна свобода да създават, както сърцето им желае.

Посланието е много ясно това лято и може би дори през останалата част от годината – не бягайте от цветовете! Прегърнете ярките нюанси и слънчевите дни и оставете креативността си да се развихри.

 

 

За стататията е използван материал и изображения от: https://tessacorporation.com/